Affiliate Marknadsföring

Affiliatemarknadsföring är ett utav mina favoritsätt att tjäna pengar online. Det är ett enkelt men kraftfullt sätt att påbörja resan mot en passiv inkomst. I detta inlägg, har jag så utförligt jag bara kunnat, skrivit ner all information som jag vet kan hjälpa dig till att bli framgångsrik i affiliatemarknadsföring.

Affiliate marknadsföring innebär på ett enkelt förklarat sätt att du tjänar provision på produkter du rekommenderar. Jag tjänar ca 10.000/mån på passiva inkomster med affiliatemarknadsföring och här vill jag visa hur du också kan göra det.

Hemsida + affiliatenätverk + webbshop = Affiliatemarknadsföring

För att börja din resa med affiliatemarknadsföring behöver du göra en hemsida. Hemsidan ska handla om ett intresse du har, i detta exempel säger vi att du är intresserad av träning. Du skriver nu artiklar som handlar om träningsprodukter och länkar produkterna till en webbshop som säljer de träningsprodukter du rekommenderat. Om besökaren köper produkten får du en provision som brukar ligga mellan 10%-50%.

Affiliatenätverket är mellanhanden mellan din hemsida och webbshoppen. Affiliatenätverkets funktion är att registrera klick, utföra betalningar till ditt konto och ge dig statistik osv. Det finns massor av olika affiliatenätverk och du behöver hitta det nätverk som passar just dig och din hemsida. Hur du gör det förklarar jag längre ner i guiden.

WordPress

WordPress är bland de mest kraftfulla och användarvänliga hemside-systemet på marknaden idag. Perfekt för att bygga en enkel till avancerad hemsida till din affiliatemarknadsföring. Det är gratis och kommer med ett stort community vilket innebär fantastisk support.

Du har nu köpt ett domännamn & webbhotell hos Loopia, nästa steg är att installera WordPress på ditt Loopia konto. Att installera WordPress är en väldigt enkel process. Logga in på ditt Loopia konto med uppgifterna du fick i mailet när du registrerade dig.

När du väl har loggat in trycker du på knappen:

 • “Starta en hemsida, blogg eller webbutik” och sedan,
 • “Starta en hemsida eller blogg (WordPress).

Efter det fyller du i dina uppgifter och väljer det första valet, “Befintlig domän”, och trycker på installera. Observera att ditt användarnamn och lösenord du skriver i denna ruta kommer vara dina inloggningsuppgifter till din hemsida. Så spara de gärna på ett säkert ställe.

Det var inte svårare än så. Observera att det kan ta ca 1 timme för din WordPress installation att börja fungera på Loopia. Du loggar in på din WordPressida genom att skriva www.dinhemsida.se/wp-admin. Du kommer du få upp en inloggningsruta där du skriver in användarnamnet och lösenordet du angav i det tidigare steget.

Använda WordPress

WordPress är ett väldigt enkelt system och kraftfullt hemsideverktyg. Loopia har en jättebra WordPresskola som du kan läsa igenom för att lära dig grunderna i WordPress. Kika gärna på den för att få en bra överblick om hur WordPress fungerar.

Design av hemsida – Tema, bilder & logga

Målet med alla hemsidor är att de ska vara snygga och användarvänliga. Det är inte alltid en lätt process att göra en snygg hemsida som också är lättnavigerad för besökaren.

Varför ska jag betala för ett WordPress tema?

Om du är seriös med din hemsida rekommenderar jag alltid att köpa så kallade färdiga WordPress teman  eller mallar. Det finns oändligt med fördelar med att lägga en slant på att köpa ett färdigt tema. Här listar jag några av fördelarna.

Du får support

Du kommer garanterat att ha frågor under din process att skapa din hemsida. När du har köpt ett WordPress tema får du full support med alla frågor, både i forumet men också genom mailkontakt med temats support team. Det sparar många timmars arbete än att försöka hitta lösningen själv.

WordPress temat är responsivt (mobilanpassat)

Google gick för ett tag sedan ut med att alla sidor som inte är mobilanpassade kommer att sjunka i Googles ranking. Därför ar det viktigare än någonsin att ditt WordPress tema är responsivt. Alla de bästa WordPress teman som du köper är 100% mobilanpassade.

Kompatibelt med alla sorters webbläsare, mobiler och surfplattor

Om du använder dig utav ett WordPress tema som är gratis är det ofta inte testat till fullo i alla sorters webbläsare, mobilenheter och surfplattor. Nu för tiden är användarvänligheten det viktigaste inom webb och därför är det en stor fördel att du använder dig utav ett WordPress tema som redan är testat av ett team duktiga webbutvecklare. Därför rekommenderar jag alltid att du köper ett WordPress tema då dessa krav alltid är uppfyllda.

 

StudioPress – Magazine Theme

Studiopress är ett företag som erbjuder kraftfulla WordPress teman. Denna sida  är byggd med ett WordPress tema av StudioPress som heter Magazine Pro theme. Om du vill ha ett WordPress tema som är enkelt att uppdatera, SEO förberett och väldigt snyggt rekommenderar jag dig att köpa ett hos StudioPress. StudioPress är mitt förstahandsval!

Läs mer och köp Magazine Theme

 

Bridge – Ett komplett WordPress tema till ditt företag

Bridge är ett WordPress tema jag gillar skarpt. Du får över 70 professionella design att välja mellan när du köper temat Bridge. Jag har jobbat med Bridge i ca 2 år till olika projekt och kunder. Det är väldigt användavänligt och uppbyggt på ett sätt som gör att du har enorm frihet att kunna skapa den design som just du är ute efter.

Läs mer och köp Bridge

Snygga bilder till hemsidan

En annan viktig del för att lyckas med affiliatemarknadsföring är att du har snygga bilder på hemsidan. Om du inte själv är fotograf kan jag varmt rekommendera att köpa bilder från iStockPhoto. De säljer professionella bilder och illustrationer till bra priser. Det är värt att lägga en slant på bilder, de pengarna kommer du tjäna igen snabbt.

Läs mer och köpa dina iStock bilder här

Gör egen logga, nästan gratis

En snygg logga kan höja ditt varumärke till en helt annan nivå än om du inte satsar på en snygg logga. Har du ingen erfarenhet eller de rätta programmen till att göra din egen logga kan jag varmt rekommendera att spendera ca 50 sek på att få en professionell logga. Ja du läste rätt, det är faktiskt så billigt. Hemsidan som tillhandahåller logotyptjänster heter Fiverr där hundratals grafiska designers väntar på att få göra just din logga. Kan varmt rekommendera att kika in på deras hemsida.

Klicka här för att läsa mer om Fiverr

Välja ämne till hemsidan

Som sagt är hemsidan basen till affiliatemarknadsföring. Första steget, innan du börjar att bygga din hemsida är att välja ett ämne din hemsida ska handla om. Ett tips är att välja ett ämne du redan har ett stort intresse av. Då kommer processen att flyta på bättre och du kommer naturligt veta vad du ska skriva om.

Skriv ner fem intressen du tycker om, välj sedan ut de två du känner minst för. Du har nu tre ämnen som du skulle kunna göra en hemsida om. Undersök de olika affiliatenätverken och se vilket som passar bäst.

Affiliatenätverk som passar ditt företag

När du har hittat ett ämne att skriva om är det dags att undersöka om det finns ett Affiliatenätverk som passar din idé. På denna hemsida http://www.annonsering.se/affiliateprogram/ kan du hitta ett flertal svenska affiliatenätverk.

Svenska affiliatenätverk jag rekommenderar

 • Double.net
 • Adrecord.se
 • Adtraction.se
 • AdService
 • Zanox.se
 • Tradetracker

 

Du kan ha i åtanke vilken provision de erbjuder, minst 10% tycker jag är rimligt och en “cookie tid” på minst 30 dagar efter klick. Cookie innebär att när någon klickar på din länk och sedan bestämmer sig för att köpa produkten du rekommenderade efter 29 dagar, får du ändå provisionen.

Hittar du inte något program som passar din produkt finns det också en engelsktalande marknad där de flesta program finns tillgängliga. Jag brukar då Googla efter tex “Affiliate shoes” om det är skor jag vill sälja. Då kan du ansluta dig till det affiliateprogrammet som är kopplat till den produkten.

Utlänska affiliatenätverk jag rekommenderar

 • Amazon
 • ShareaSale
 • Clickbank
 • CJ Affiliate by Conversant

Det är viktigt att välja ett affilitenätverk som är kopplat till en webbshop som ser presentabel ut och som du kan skicka dina rekommendationer till utan att skämmas.

Observera att i detta steg ska du inte anmäla dig till affiliatenätverket då du inte har en färdig hemsida. De flesta Affiliatenätverken vill se en färdig hemsida innan de godkänner dig. I detta första steg ska du enbart söka igenom marknaden och se om det finns något eller några nätverk som passar din idé.

Domän & webbhotell

För att kunna göra en hemsida och börja med affiliatemarknadsföring måste du köpa ett domännamn samt webbhotell. Jag rekommenderar att du köper ditt webbhotell från Loopia. Det finns billigare varianter men har också oftast långsammare laddningstid och sämre support. Laddningstiden är helst inget man vill tumma på.

Köpa domännamn

Domännamnet är namnet på din hemsida (adressen) tex www.minhemsida.se. När du väljer domännamn kommer du ha nytta av om ordet av det du säljer finns med i domännamnet. Låt oss säga att du ska göra en hemsida om hörlurar, då är www.horlurar.se det bästa domännamnet. Nu för tiden är denna typen av domännamn oftast upptagna. Då kan man testa andra namn t.ex. www.brahorlurar.se eller liknande. Det är inget måste att ha med ordet i domännamnet men det kan underlätta när man vill ranka högt på Googles sökresultat.

För att se om ditt domännamn är ledigt går du in på Loopias hemsida och högst uppe i högra hörnet kan du söka efter ditt domännamn. Ska du ha en svensk hemsida rekommenderar jag att du köper ditt domännamn med ändelsen .se. Om du ska ha en engelsk hemsida kan du köpa .com.

Köpa Webbhotell

Efter du har hittat ditt domännamn behöver du också köpa ett webbhotell. Webbhotellet är som ett hus för din hemsida. Loopia erbjuder ett stabilt webbhotell med bra support och garanti. Jag rekommenderar att du köper Loopias privatpaket som passar de flesta av oss. Om du vill ha mer utrymme på din hemsida har de också ett företagspaket. Klicka på privatpaket, fyll i dina uppgifter och tryck sedan på beställ. Du kommer du få dina uppgifter mailade till dig. De uppgifterna använder du sedan för att logga in på ditt Loopiakonto.

Sökmotoroptimering – Placera dig högt på Google

För att ranka högt på Google och att du ska lyckas med din affiliatemarknadsföring krävs det att du bygger din hemsida på korrekt sätt. Googles enda mål är att bra och relevanta hemsidor ska ranka högt. Så hur visar man för Google att ens sida är relevant och bra? Jo det finns ett plugin till WordPress som hjälper dig med allt detta. Det ända du behöver fokusera på är att få alla gröna lampor på varje artikel du skriver.

Råd för bra sökmotoroptimering

Bygg en bra struktur

Det är viktigt för besökaren och Google att du har en bra struktur på din hemsida. Tänk igenom strukturen innan du börjar att skapa kategorier och artiklar.

Få länkar till din hemsida

När din hemsida är klar är det viktigt att du börjar att jobba med att få andra att länka till din hemsida. Eftersom du har byggt en professionell hemsida med syfte att ge bra information kommer folk att länka automatiskt då man alltid vill sprida bra information.

Men för att på skynda denna process kan du ta kontakt med alla du känner som har en hemsida och som skulle passa att länka till din. Ju mer relevanta länkar du får desto bättre tycker Google att din hemsida är och börjar putta den mot toppen av sökresultaten. Det är du du kommer se resultaten av din affiliatemarknadsföring.

Hoppas denna guide varit till hjälp för dig. Har du några frågor får du gärna ställa dem i kommentarsfältet här nedanför så svarar jag så fort jag kan.